Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kaczka po legnicku. Sprawdzony przepis naszej koleżanki! Idealna na Święta

Anna Ickiewicz
Anna Ickiewicz
Do farszu potrzebujemy mięso mielone, wątróbkę, jajko i bardzo dużo zielonej pietruszki (nie załapała się na zdjęcie)
Do farszu potrzebujemy mięso mielone, wątróbkę, jajko i bardzo dużo zielonej pietruszki (nie załapała się na zdjęcie) Anna Ickiewicz
Kaczka to od wieków polska potrawa. Najczęściej robiona z jabłkami lub w winie. Dzisiaj pokażemy kaczkę po legnicku z farszem mięsnym. Nasza koleżanka od lat tak ją przyrządza.

Aby zajadać się w Święta pyszną faszerowaną kaczką, nie potrzeba wielu składników. Sól, pieprz i papryka to przyprawy, którymi doprawiamy kaczkę francuską kilka godzin przed pieczeniem.
Ważny jest farsz. Jeśli chcemy aby był puszysty i rozpływający się w ustach musimy trzymać się kilku zasad. Szczegóły przepisu znajdziecie pod zdjęciami.

Do farszu potrzebujemy mięso mielone, wątróbkę, jajko i bardzo dużo zielonej pietruszki (nie załapała się na zdjęcie)

Kaczka po legnicku. Sprawdzony przepis naszej koleżanki! Ide...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na legnica.naszemiasto.pl Nasze Miasto