Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Z białka ubijamy pianę i delikatnie ręką mieszamy z farszem...
fot. Anna Ickiewicz

Kaczka po legnicku. Sprawdzony przepis naszej koleżanki! Idealna na Święta

Kaczka po legnicku

Z białka ubijamy pianę i delikatnie ręką mieszamy z farszem (tu załapała się pietruszka). Faszerujemy kaczkę i pieczemy na termoobiegu w 180 stopniach tyle czasu, ile waży kaczka wraz z farszem. czyli 2,50 kg 2,5h.

Zobacz również

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Filmowa majówka w kinach Helios! Sprawdź co warto zobaczyć

Filmowa majówka w kinach Helios! Sprawdź co warto zobaczyć

Polecamy

Tajemnice najstarszego drewnianego kościoła

Tajemnice najstarszego drewnianego kościoła

Soczysty cheeseburger jak z amerykańskiego baru. Zrób na grillu i podaj gościom

Soczysty cheeseburger jak z amerykańskiego baru. Zrób na grillu i podaj gościom

Ukryte „kasyno” w Legnicy. Właścicielom grozi milion złotych grzywny!

Ukryte „kasyno” w Legnicy. Właścicielom grozi milion złotych grzywny!