Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

"Miły Pan" oraz Prisoners Show w klubie Space! Tam dużo się działo

"Miły Pan" oraz Prisoners Show w klubie Space! Tam dużo się działo

Konferencja Wyższych Przełożonych Żeńskich Zgromadzeń w  Sanktuarium w Licheniu

Konferencja Wyższych Przełożonych Żeńskich Zgromadzeń w Sanktuarium w Licheniu

Polecamy

Policja poszukuje mężczyzny ze zdjęć. To on miał włamać się do kościoła

Policja poszukuje mężczyzny ze zdjęć. To on miał włamać się do kościoła

Pilskie siatkarki powalczą o prawo gry w Tauron Lidze

Pilskie siatkarki powalczą o prawo gry w Tauron Lidze

W Barcinie doszło do wybuchu gazu w jednym z garaży

W Barcinie doszło do wybuchu gazu w jednym z garaży