6 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/f1/19/623c9313e131f_o_large.jpg)
fot. Agata Siemiaszko
Warzywne chipsy to zdrowa przekąska! Wypróbuj proste i szybkie przepisy na chipsy z batatów, marchewki, selera i ziemniaków
Bataty
Składniki:
- 2 bataty,
- olej do skropienia – mniej niż pół łyżeczki,
- szczypta soli, pieprzu i suszonej bazylii.
Przygotowanie:
Bataty dokładnie umyj. Możesz obrać ze skórki, jednak nie jest to wymagane. Następnie pokrój na cienkie plasterki i wrzuć do miski. Dodaj olej, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia tak, aby plastry nie zachodziły na siebie. Piecz 15-17 minut w 180 stopniach Celsjusza.