Polecamy

Wykrycie Salmonella z gr. O7 w mięsie z indyka na kotlety © GIS
[3/18]

Wykrycie Salmonella z gr. O7 w mięsie z indyka na kotlety

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella z gr. O7 w 4 z 5 badanych próbek mięsa z indyka na kotlety.

Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g

Numer partii: 2261003002

Termin przydatności do spożycia: 29.09.2020

Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno

Martwe szkodniki w buraczkach, bakterie w drobiu, salmonella w jajkach...GIS cały czas informuje na temat produktów, które nie spełniają obowiązujących norm i mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. Postanowiliśmy zebrać najnowsze komunikaty i przedstawić je w niniejszym artykule. Sprawdźcie koniecznie! Szczegóły w galerii zdjęć.

Najnowsze wiadomości

reklama