3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Najlepsze gry na telefon. 10 tytułów, które musisz mieć na swoim smartfonie

Najlepsze gry na telefon. 10 tytułów, które musisz mieć na swoim smartfonie

Takie piękne kartki wykonują uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej Caritas Legnica

Takie piękne kartki wykonują uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej Caritas Legnica

Polecamy

W Legnicy zaginęła Maria Szurczak (17 lat). Rozpoznajesz?

W Legnicy zaginęła Maria Szurczak (17 lat). Rozpoznajesz?

Skutki uboczne szczepienia przeciw COVID-19 u dzieci. Jakie występują najczęściej?

Skutki uboczne szczepienia przeciw COVID-19 u dzieci. Jakie występują najczęściej?

Kiedy relacja z matką staje się toksyczna. Jak sobie radzić z kontrolującymi mamami?

Kiedy relacja z matką staje się toksyczna. Jak sobie radzić z kontrolującymi mamami?

Dodaj ogłoszenie