MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sernica Dolnośląska zajmuje się przetwarzaniem mleka koziego...
fot. Unsplash

Smakołyki spod Wrocławia. Oto regionalne produkty, którymi możemy się pochwalić (LISTA, ADRESY)

Sernica Dolnośląska - Bielawa w gminie Długołęka

Sernica Dolnośląska zajmuje się przetwarzaniem mleka koziego oraz owczego. Wychodzą z tego pyszne sery, m.in. kozia gouda (czysta lub z czarnuszką), ser kozi długo dojrzewający, owcza gouda, twaróg owczy, ser owczy solankowy, halloumi owcze, bunc owczy. Sernica zajmuje się także produkcją jogurtu z owczego mleka.

Zobacz również

Gwiazda Realu ominie finał Ligi Mistrzów? W perspektywie mecz z Polską na Euro 2024

Gwiazda Realu ominie finał Ligi Mistrzów? W perspektywie mecz z Polską na Euro 2024

80. rocznica Monte Cassino: Oddali „Bogu ducha, ciało ziemi włoskiej, a serca Polsce”

80. rocznica Monte Cassino: Oddali „Bogu ducha, ciało ziemi włoskiej, a serca Polsce”

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków