Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowa karta w restauracji hotelu Kamieniczka [ZDJĘCIA]

Piotr Krzyżanowski
Nowa karta w restauracji hotelu  Kamieniczka
Nowa karta w restauracji hotelu Kamieniczka Zdjęcia Piotr Krzyżanowski
Nowa karta w restauracji hotelu Kamieniczka. Restauracja hotelu Kamieniczka zmienia się i pozytywnie zaskakuje. Od początku roku wprowadza nową kuchnię pod okiem nowego szefa.

Nasze sezonowe menu to kompromis pomiędzy daniami wyszukanymi, a tym, do czego każdy z nas ma sentyment. - Mówi szef kuchni, Marek Kotwa. - Swoje perełki powinni znaleźć tu lubiący nowe doświadczenia smakosze, ale także fani tradycyjnej kuchni znanej z polskich stołów. Być może gruszkowy chutney, czy szafranowe risotto, stoją czasem w opozycji do pierogów i zasmażanej kapusty, ale u nas niekoniecznie. - Śmieje się. - Bez zmian pozostały „kamieniczkowe hity”, czyli dania, które są tak lubiane i sprawdzone, że grzechem byłoby je zmieniać. Polędwiczki w sosie z polskich grzybów leśnych, czy tradycyjny schabowy to nadal nasze „the best of”.

Zapytany o jego ulubione danie odpowiada: Pierogi z farszem z kaczki i śliwką, definitywnie.

Świeże podejście do kuchni dotyczy nie tylko otwartej codziennie restauracji, ale także organizowanych przez nas imprez. - Mówi event manager, Magdalena Rojcewicz. - Już 10. lutego świętować będziemy Ostatki. Gwarantujemy, że będzie hucznie, ale przede wszystkim smacznie. Kilka popisowych dań przygotujemy również na Walentynki, a specjały typowo weselne zaserwujemy do degustacji 18. marca, kiedy odbywać się będzie Dzień Otwarty w naszej sali bankietowej. Zapraszamy wszystkich, którzy w najbliższym czasie planują organizację wesela, bądź innej uroczystości rodzinnej.

Restauracja Kamieniczka przygotowała dla swoich sympatyków niespodziankę. Na stronie Facebook hotelu można wylosować 5 voucherów na uroczystą kolację dla dwojga. Wystarczy wejść w konkursowy post i napisać w komentarzu, co powinno znaleźć się w wiosennym menu restauracji. Życzymy powodzenia i smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na legnica.naszemiasto.pl Nasze Miasto