Nasze sezonowe menu to kompromis pomiędzy daniami wyszukanymi, a tym, do czego każdy z nas ma sentyment. - Mówi szef kuchni, Marek Kotwa. - Swoje perełki powinni znaleźć tu lubiący nowe doświadczenia smakosze, ale także fani tradycyjnej kuchni znanej z polskich stołów. Być może gruszkowy chutney, czy szafranowe risotto, stoją czasem w opozycji do pierogów i zasmażanej kapusty, ale u nas niekoniecznie. - Śmieje się. - Bez zmian pozostały „kamieniczkowe hity”, czyli dania, które są tak lubiane i sprawdzone, że grzechem byłoby je zmieniać. Polędwiczki w sosie z polskich grzybów leśnych, czy tradycyjny schabowy to nadal nasze „the best of”.
Zapytany o jego ulubione danie odpowiada: Pierogi z farszem z kaczki i śliwką, definitywnie.
Świeże podejście do kuchni dotyczy nie tylko otwartej codziennie restauracji, ale także organizowanych przez nas imprez. - Mówi event manager, Magdalena Rojcewicz. - Już 10. lutego świętować będziemy Ostatki. Gwarantujemy, że będzie hucznie, ale przede wszystkim smacznie. Kilka popisowych dań przygotujemy również na Walentynki, a specjały typowo weselne zaserwujemy do degustacji 18. marca, kiedy odbywać się będzie Dzień Otwarty w naszej sali bankietowej. Zapraszamy wszystkich, którzy w najbliższym czasie planują organizację wesela, bądź innej uroczystości rodzinnej.
Restauracja Kamieniczka przygotowała dla swoich sympatyków niespodziankę. Na stronie Facebook hotelu można wylosować 5 voucherów na uroczystą kolację dla dwojga. Wystarczy wejść w konkursowy post i napisać w komentarzu, co powinno znaleźć się w wiosennym menu restauracji. Życzymy powodzenia i smacznego!
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?