MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej...
fot. VIKTORIIA DROBOT/Getty Images

Najzdrowsze szparagi. Gotuj je tak, dzięki temu stracą najmniej swoich wartości. Niebywałe, jak cenne jest to warzywo!

Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej delikatny smak, natomiast w fioletowych zielony zielony barwnik występuje wraz z tym o odcieniu wpadającym w granat – dlatego właśnie ciemne pędy mają najlepsze działanie antyoksydacyjne w organizmie.

Zobacz również

Festyn na Dzień Dziecka na Stawach Jana. Rodzinna Zabawa na Świeżym Powietrzu

Festyn na Dzień Dziecka na Stawach Jana. Rodzinna Zabawa na Świeżym Powietrzu

Biją, grożą, kradną co popadnie. Rozpoznajesz ich? Łódzkie MAJ 2024

Biją, grożą, kradną co popadnie. Rozpoznajesz ich? Łódzkie MAJ 2024

Polecamy

Szaszłyki z boczku i schabu. Gratka dla wielbicieli mięsa

Szaszłyki z boczku i schabu. Gratka dla wielbicieli mięsa

Bezrobocie najniższe od 1991 roku! GUS podał najnowsze dane

Bezrobocie najniższe od 1991 roku! GUS podał najnowsze dane

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne