Kolacja z Mistrzami Kuchni na Barce Tumskiej – SŁODOWA 10

Martyna Wasiak
Już 25-08-2018 (sobota) na Barce Tumskiej – SŁODOWEJ 10 zostanie zorganizowana wyjątkowa kolacja z udziałem Mistrzów Kuchni. Mariusz Kucharczak: Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10) Zbigniew Jóźwiak: Head Chef restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10 Łukasz Wącirz: Szef Kuchni w Avocado Restaurant & Wine. Doświadczenie zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach. Tytan pracy, młody, uzdolniony i wielokrotnie wyróżniany w międzynarodowych konkursach Jakub Kojder: Sous Chef w Restauracji Bottiglieria 1881. Młody, zdolny, utalentowany. Tak w kilku słowach można określić tego człowieka. Gotowanie to jego żywioł oraz pasja, a Restauracja Bottiglieria 1881 umożliwia mu połączenie pracy i ambicji. Restauracja Bottiglieria 1881: 2018 – Dwie czapki kucharskie GAULT&MILLAU 2017 – Wyróżnienie przewodnika MICHELIN 2017 – Best of Award of Excellence – WINE SPECTATOR 2017 – Dwie czapki kucharskie GAULT&MILLAU

MENU KOLACJI – 189 ZŁ / OSOBA

ROZPOCZĘCIE KOLACJI – godzina 19.00

25-08-2018 (sobota)

Menu:

Przystawka I – Mariusz Kucharczak:

Potrawka ze ślimaków z kurkami i popcornem z kaszy gryczanej w kwaśnej śmietanie i młodym majeranku

WINO – Estampa Reserva Cabernet Sauvignion (wino czerwone, wytrawne, Chile)

Przystawka II – Łukasz Wącirz:

Okoń z avocado, rzodkiewką, ogórkiem, dzikim ryżem i jabłkiem

WINO – Mesta Tempranillo Rose BIO (wino różowe, wytrawne, Hiszpania)

Zupa – Jakub Kojder:

Zupa z wędzonego węgorza z dashi

WINO – Forster Qualitatiswein TrockenRiesling (wino białe, półwytrawne, Niemcy)

Danie główne I – Mariusz Kucharczak:

Sum z rakami, pietruszką i selerem naciowym z jabłkiem

WINO – Estampa Reserva Viognier Assemblage(wino białe, wytrawne, Chile)

Danie główne II – Jakub Kojder:

Turbot bałtycki z ziemniakami i miso

WINO – Mesta Verdejo BIO (wino białe, wytrawne, Hiszpania)

Deser – Łukasz Wącirz:

Bliny z białą czekoladą, avocado, gruszką, leszczyną i kawiorem

WINO – Duc de Foix Cava Brut (wino białe, musujące – Hiszpania)

Rezerwacja miejsc i stolików:
tel.: + 48 698 620 250, +48 71 322 60 88 / 99
Ilość miejsc ograniczona!

www.hotel-tumski.com.pl/kolacja-mistrzow/

Szczepionka na COVID nie zakończy pandemii

Wideo

Materiał oryginalny: Kolacja z Mistrzami Kuchni na Barce Tumskiej – SŁODOWA 10 - Wrocław Nasze Miasto

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3