MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Powroty z długiego weekendu. Zator na autostradzie pod Szczecinem

NOWE
Powroty z długiego weekendu. Zator na autostradzie pod Szczecinem

Wspaniałe występy podczas Międzynarodowego Festiwalu Artystów Ulicznych i Precyzji

Wspaniałe występy podczas Międzynarodowego Festiwalu Artystów Ulicznych i Precyzji

Polecamy

Przegląd tygodnia od 26.05 w Legnicy

Przegląd tygodnia od 26.05 w Legnicy

Osobówka wjechała w grupę ludzi pod Zieloną Górą. Nie żyją trzy kobiety

AKTUALIZACJA
Osobówka wjechała w grupę ludzi pod Zieloną Górą. Nie żyją trzy kobiety

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad