Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dolnośląskie buraczki prosto z działki na sałatkę i barszczyk

Anna Ickiewicz
Anna Ickiewicz
Buraki myjemy i gotujemy --->>>
Buraki myjemy i gotujemy --->>>Anna Ickiewicz
Sezon ogórkowy przeminął i zaczął się jesienny buraczkowy czas. Mamy dla Was sprawdzony dolnośląski przepis na buraczki, które w zimie przypomną nam smak lata. Zamkniemy je w słoiczkach.

Potrzebujemy:
6 kg buraków ćwikłowych
Zalewa
1 szklanka octu
3 szklanki cukru
3 łyżki soli
6 liści laurowych
12 ziarenek ziela angielskiego
12 ziarenek pieprzu
Dodatkowo
4 cebule
6 ząbków czosnku
Pod zdjęciami znajdziecie dokładny opis jak zrobić je krok po kroku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na legnica.naszemiasto.pl Nasze Miasto